Wat
Kozijnenrenovatie
Wat
Kozijnenrenovatie

Koster heeft jaren geleden bewust gekozen voor het Lamikon concept. Lamikon staat voor productie en onderhoudssystemen van houten gevelelementen, zoals kozijnen en ramen. Deze systemen zijn gebaseerd op een simpel principe: droog hout rot niet. De hoge kwaliteitseisen die Lamikon stelt aan productie en onderhoud staan dan ook beschreven in een nationale beoordelingsrichtlijn. Hiermee voldoen wij aan de wensen van onze opdrachtgevers: de beste resultaten, betaalbaar en vooral duurzaam.

Het Lamikon concept levert een positieve bijdrage aan het milieu. Met de gegarandeerd lange levensduur van onze gevelelementen en onze keuze voor FSC-gecertificeerd hout, werken we aan een toekomst van duurzaam bouwen.

Voor meer informatie www.lamikon.nl of bekijk de  video:

Gespecialiseerd in houtsanering

Soms zijn kozijnen niet helemaal ‘hard’ maar voor een deel, vaak een klein gedeelte, rot. Zonde en bovendien duur om hiervoor een heel kozijn te vervangen. Koster is sinds vele jaren gespecialiseerd in sanering van houtrot.

Woodstone

Kleine plekken worden behandeld door alle slechte houtdelen weg te halen en soms middels een deelvervanging op te lossen, met reparatiepasta of met Lamikon Woodstone. Dit is een bekledingssysteem voor bestaande houten kozijnen. Het bestaat uit geperste steenvezelprofielen die geventileerd op het houtwerk worden aangebracht. Het hout staat niet langer bloot aan weersinvloeden terwijl het nog wel vrij kan ademen, overtollig vocht kan hierdoor makkelijk weg.