Wat
LabelB aanpak
Wat
LabelB aanpak

Samen met onze partner Caspar de Haan onderhoud & renovatie kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan het (energetisch) verduurzamen van vastgoed. De Label-B aanpak is één van de concepten die we samen bieden. Bij verkoop, verhuur en oplevering van woningen en utiliteitsgebouwen is sinds 2015 een geldig energielabel verplicht. Dit laat de energieprestatie van de woning of het gebouw zien.

Een groen energielabel (A, B of C) staat vooral voor duurzaamheid en energiebesparing. Landelijk is in het Convenant Energiebesparing Huursector (2012) afgesproken dat corporatiewoningen in 2021 gemiddeld voorzien zijn van energielabel B (staat gelijk aan een Energie-Index van 1,25).

Lees hier meer

Puur energetisch renoveren

Het betreft puur energetisch renoveren, waarbij de maker ontwerpt. De corporaties willen hiermee de woonlasten van huurders zo veel mogelijk beperken en het wooncomfort verbeteren door te investeren in duurzaamheid en energiebesparing. Woningen die relatief weinig energie verbruiken zijn bovendien meer waard. Dat bewoners er financieel op vooruit gaan staat centraal. Voor alle partijen is de label-B aanpak ‘win-win’.

Coaching op verbruik & garantie op besparing

Als de corporatie kiest voor de aanpak met huurverhoging dan heeft de huurder hogere woonlasten, maar er is geen garantie op besparing van kosten aangaande het energieverbruik. Vanuit de LabelB aanpak zetten we samen met onze partner hiervoor achteraf een traject op.  De insteek hierbij is dat de echte winst te behalen is door het gedrag van de bewoners te verbeteren.