Kees van Loon is mister LAMIKON himself, een groot ambassadeur van het systeem. We vragen hem in het kort uit te leggen wat de specifieke voordelen van Lamikon zijn en hoe het werkt. “Lamikon is een fantastische oplossing om kozijnen een second life te geven, het revitaliseren van kozijnen met houtrot. Door Second Life/Lamikon Woodstone toe te passen hebben we de garantie dat het houtrot niet terugkomt. Het is dé manier om hout droog te houden. En droog hout rot niet. Er hoeft nu bijvoorbeeld maar 1 keer in de 8 jaar geschilderd te worden. Verder is er ook onderhoudsarm materiaal gebruikt. Zo kan de onderhoudscyclus uitgerekt worden en kunnen we besparen op de onderhoudskosten.” Het systeem bestaat uit geperste steenvezelprofielen die geventileerd op houtwerk worden aangebracht. Hout staat op die manier niet langer bloot aan weersinvloeden terwijl het nog wel vrij kan ademen. Ook het overtollig vocht kan gemakkelijk weg. Deze levenslange bescherming voor kozijnen, ramen en deuren zorgt ervoor dat deze ook na jaren nog in goede conditie zullen zijn. Dit vermindert onderhoudskosten aanzienlijk. Woodstone wordt geleverd in een grondlak en is overschilderbaar in alle gewenste kleuren.

Wie of wat is Lamikon?
Lamikon is een netwerkorganisatie die product concepten en diensten ontwikkelt, promoot en bewaakt voor het blijvend in stand houden van houten gevel elementen voor bestaande en nieuwbouw. Bij Lamikon zijn gerenommeerde totaal onderhoudsbedrijven en timmerfabrieken aangesloten die zich zelf ruimschoots hebben bewezen. Samen vormen zij een collectief om blijvend houtrotvrije en functionerende gevelelementen te realiseren voor woningbeheerders en/of eigenaren, waar bij exploitatiekosten worden geminimaliseerd. Een onderhoudssysteem dat het hout:

  • een beluchte bekleding geeft van unieke profielen;
  • duurzaam beschermt door middel van ventilatie aan de buitenkant van het kozijn;
  • vrij laat ademen waardoor overtollig vocht gemakkelijk weg kan;
  • onbereikbaar maakt voor weersinvloeden. Het rekent structureel af met houtrot en verfgebreken en geeft levenslange bescherming aan houten gevelelementen.

Dit onderhoudssysteem herstelt de vocht huishouding van het hout en maakt daarmee definitief een eind aan houtrot en verfgebreken. Het is speciaal ontwikkeld voor renovatie maar kan ook preventief ingezet worden. Al meer dan 20 jaar heeft dit systeem zich bewezen!

Voor meer info kunt u contact opnemen met Kees van Loon Telefoon 0162 57 27 00 info@kostertotaalonderhoud.nl