Al meer dan 90 jaar gedreven door auto’s

Al meer dan 90 jaar gedreven door auto’s

In 1923 starten de heer Louwman en de heer Parqui in Den Haag samen het bedrijf Louwman & Parqui. Dit is het begin van een rijke historie waarbij het familiebedrijf uitgroeit tot een van de belangrijkste ondernemingen in de Nederlandse autosector: Louwman Group, met 36 vestigingen en meer dan 400 medewerkers.

Bijzonder pand, bijzonder onderhoud
Louwman & Parqui is gevestigd in Raamsdonksveer, waar zo’n 170 mensen werken. De huisvesting is zeer herkenbaar door ‘De Koepel’, ontworpen door Richard Buckminster Fuller. Deze Amerikaanse architect is de uitvinder van de geodetische koepel zoals deze ook in Raamsdonksveer staat. De bolvormige constructie van ‘De Koepel’ is zelfdragend en extra stijf. Hierdoor zijn pilaren overbodig en komen de auto’s die in de koepel staan het best tot hun recht. Naast het ‘Toyota college’ dat Louwman als importeur heeft staat in de Koepel een grote collectie Toyota Lexus modellen waaronder alle specials (o.a. politievoertuigen, race).

Koster verzorgd sinds jaar en dag het onderhoud aan deze bijzondere Louwman panden in Raamsdonksveer. Elk jaar nemen we het onderhoudsplan door dat voor 20 jaar is geschreven. Het bijzondere tankstation (eerste langs de A2 begin jaren ’60) maakt ook deel uit van het onderhoud. Dit unieke tanksstation is in z’n geheel overgeplaatst per boot en vrachtwagen. Naast de panden in Raamsdonksveer verzorgen we ook onderhoud aan de Louwman vestiging in Vianen en diverse andere garagepanden in het land.

Al meer dan 90 jaar gedreven door auto’s
1440 960 Koster Totaalonderhoud
Type zoekwoord ...